Helytálltak a tűzoltók

2024.01.07. 10:30

Tavaly százharmincötször riasztották őket

Az elmúlt évben a Bátaszéki Tűzoltóság számos kihívással nézett szembe, de a számok mögötti adatok tükrözik a tűzoltók elkötelezettségét és hatékonyságát.

Mauthner Ilona

Forrás: BátaszékMost/Facebook

Összesen 135 riasztás érkezett az állomásra, ebből 119 esetben beavatkozás is történt. Ezek műszaki mentéseket, tűzeseteket foglaltak magukban, számolt be az év értékeléséről a BátaszékMost hírportál.

A Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület 47 esetben segítette a munkát.Műszaki mentések terén a tűzoltók 74 alkalommal bizonyították felkészültségüket és szakértelmüket, és18 tűzesetnél vált szükségessé a lánglovagok beavatkozása. 

Az erőfeszítéseiknek köszönhetően sikerült hatékonyan eloltaniuk és kezelniük a tüzeket, minimalizálva ezzel a károkat és biztosítva a közösség biztonságát. Az esetek 43 százaléka téves riasztás volt, ezek 90 százaléka tűzjelzők meghibásodásából adódott, melyről minden alkalommal értesítették az ingatlan tulajdonosát.

Az éves jelentésből kitűnik, hogy a Bátaszéki Tűzoltóság továbbra is kiemelkedő munkát végez. A tűzoltók nemcsak a tűzeseteknél és műszaki mentéseknél, hanem a téves jelzések és önkéntes segítségnyújtás terén is bizonyítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában