Korszerű ellátás

2024.01.31. 16:44

Több ezer embert szolgál a két új háziorvosi rendelő

Elkészült Szekszárdon két háziorvosi rendelő. A Szabó Dezső utcai, majd az Allende és az Alisca utca közötti zöld területre tervezett rendelők építésének megtorpedózása után sikerült megépíteni, pontosabban átépíteni a Vörösmarty utcai épületet, s ott a korábbi egy régi helyett két új, korszerű háziorvosi rendelőt kialakítani.

Szepesi László

Csukle Tibor, a kivitelező cég vezetője (balra) és Gyurkovics János alpolgármester a megújult épület előtt

Fotó: Mártonfai Dénes

Az új rendelőket kedden a sajtónak mutatták meg. Gyurkovics János alpolgármester elmondta, több mint négyezer, a városban élő polgár egészségügyi ellátását javítja a huszonegyedik század követelményeit kielégítő létesítmény.

Beszélt arról, hogy amikor a város közgyűlése meghozta a döntést arról, hogy ezt a projektet befejezik, még nem gondolták, hogy az építkezést olyan sok váratlan tény, esemény nehezíti, mint amelyekkel az építőknek meg kellett küzdeniük. A 233 milliós munkát a Szekszárdi Távhőszolgáltató NKft. végezte alvállalkozók közreműködésével, de a számukra még szokatlan feladatot határidőre, nagyszerűen megoldották,

Csukle Tibor, a társaság igazgatója elmondta, az uniós pénzből történő átépítés során, novemberben derült ki, hogy az elkorhadt fa födémet teljes egészében ki kell cserélni, s nagyon megnehezítette a munkát az éppen azokban a napokban lezúduló rengeteg eső. Az alvállalkozók lelkiismeretes, áldozatos munkája tette elehetővé – dolgoztak a két ünnep között, meg szombaton, vasárnap is –, hogy a vállalt feladattal időre készen legyenek. Az épületből csupán a külső falak maradtak meg, még a járófelületet is meg kellett erősíteni a pince felett, s három hónap alatt kialakították a két orvosi rendelőt. Az épületben energiatakarékos, hőszivattyús padló és mennyezetfűtés gondoskodik a melegről, s készült korszerű légcserélő rendszer is.

A műszaki átadás megtörtént, a még tapasztalt hibákat is kijavították, hamarosan az internethozzáférés is meglesz, s egy-két héten belül megkezdheti a munkát a két orvos is.

Gyurkovics János elmondta, a február 12-én kezdődő héten lesz az ünnepélyes átadás. Addigra ide visszaköltözik a 3-as körzetet ellátó dr. Papp Zoltán, s itt rendel majd dr. Bálint Orsolya, aki ma még a Kadarka utcában, az I. Béla Gimnázium kollégiumában gyógyítja a betegeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában