Beruházás

2024.01.14. 07:30

Több mint 450 millió forintból fejlesztik a vízelvezetést Döbröközön

Nagyjából 451 millió forintos beruházással fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert Döbröközön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.

Teol.hu

Illusztráció: MW

A júniusban kezdődő és 2026-ban befejeződő projekt részeként csaknem négy kilométer hosszan kotrást végeznek a Sajtosmalmi-, az Ártézkúti- és a Vadvíz-árok medrében, a Sajtosmalmi-árok egy szakaszát pedig a 6532-es út védelme érdekében burkolják is – mondta Farkas Edit, a község független polgármestere az MTI-nek.

A csaknem 2000 lakosú településen a Kapos vezeti el a csapadékvizet, a folyóhoz csatlakozó három árok azonban megtelt földdel. A fejlesztéssel nagyobb biztonságban lesznek a községben a vályogházak is.

Döbröközön többször okozott problémát a csapadék, legutóbb tavaly májusban a hirtelen lezúduló esőt nem tudták elvezetni az árkok, a víz elöntött egy településrészt – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában