Ételosztás

2024.01.19. 19:57

Több mint háromszázan lakhattak jól Szekszárdon

A zord időjárási körülmények ellenére is megszervezte jótékonysági akcióját a Szent György Lovagrend Szekszárdi Priorátusa január 19-én, pénteken.

Farkas Eszter

Hamar elkapkodták a 350 adag ételt

Fotó: Makovics Kornél

A rászorulókat ingyenebéddel és meleg teával várták a Garay téren.

– Fél egy körül készültünk el az étellel, de voltak olyanok, akik már délben megérkeztek, és a hóesésben vártak – tájékoztatta portálunkat Szabó Ferenc, szervező. Pár helyi egyesület már előre bejelentkezett, mint például a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete, a Mentálhigiénés Műhely egy csoportja, és a Mikes utcai nyugdíjasok.

Fotó: Makovics Kornél

Tehát előre 135 adag ételre tartottak igényt bejelentkezés alapján. Összesen 350 adag vadgulyás készült el, amit nagyon hamar elkapkodtak. Hálásak vagyunk a Gurovica Vadásztársaságnak, amely a húst biztosította és természetesen Szekszárd Város Önkormányzatának is.

Szabó Ferenc kiemelte, hogy jövőre is tervezik megrendezni az ételosztást és nagy örömére szolgál, hogy egyre többen csatlakoznak akciójukhoz. A fő támogatók közt Talpas Endrét – kajdacsi pék – , a Gyors és Friss zöldségest, és Horváth Ferencet – Horfer Serleg – emelte ki. Utóbbi vállalkozó kötényeket készített a lelkes csapatnak, hogy egységesen jelenhessenek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában