Felújítás

2024.01.18. 07:30

Újabb járdaszakasz újult meg Pakson

Megújult a járda az Építők útja 18. melletti parkban, amelynek műszaki átadása január közepén fejeződött be.

Gazsó Rita

Az átalakítás javítja a lakosság komfort érzetét, a kép levélben átküldve. Fotó: M.Gy.

A Fenyves utcát és a Szedres utcát az Építők útjával összekötő, több mint 50 méter hosszúságú és másfél méter széles szakasz térköves burkolatot kapott, amelynek köszönhetően akár babakocsival is kényelmesen lehet közlekedni errefelé – számolt be a TelePaks. A decemberben elkezdődött korszerűsítésről Paks polgármestere a helyi televíziónak elmondta, hogy már indokolt volt a munka, mivel igen rossz állapotban volt a járda. 

Szabó Péter szerint a megújult járdát sokan használják, így az átalakítás javítja a lakosság komfort érzetét, amelyre az elmúlt években törekedett az önkormányzat. – Az elmúlt 5-7 évben mindent megtettünk azért, hogy a 40 éve kialakított járdák, utak, amelyeken meglátszott az idő vasfoga, minél jobb állapotba kerüljenek – fogalmazott a polgármester a műszaki átadón. Példaként az Árnyas utcai és az Építők útja elejének járdarészét említette. 

A kivitelező Gadányi József vállalkozó elmondta, hogy már karácsony előtt átadták a gyalogosforgalomnak az utat, az idei évre némi tereprendezés, kisebb földmunkák, javítások maradtak, amely mostanra készült el. A beruházás több mint négymillió forintból valósult meg, a járda mellett mint egy negyven négyzetméteren a zöldfelületet is rendezte a kivitelező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában