Életet menthet

2024.02.13. 14:55

A Gondosóra ingyenes jelzőeszközről tartanak előadást Szekszárdon

A Gondosóráról tartanak tájékoztató előadást Szekszárdon február tizennegyedikén, szerdán délután, két órától a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Szekszárdi Képzési Központjában. Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere mond nyitóbeszédet. A Gondosóra jelzőeszköz ingyenes, 65 év felett alanyi jogon jár.

Brunner Mónika

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Gondosóra program tájékoztató előadásán ingyen lehet részt venni. Gyurkovics János szekszárdi alpolgármester nyitóbeszéde után dr. Juhász Roland, a Gondosóráért felelős társaság ügyvezetője tartja az előadást, majd érkezik egy meglepetésvendég. 

Egy gombnyomás és érkezik a segítség 

Mint ismert, a Gondosóra program a magyar kormány által elindított ingyenesen igénybe vehető, hatvanöt év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. 

A szolgáltatás honlapján található tájékoztatás kitér arra is, hogy a Gondosóra egy 0–24 órás diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program. 

A jelzőeszköz ingyenes 

Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén: nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető. A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz ingyenes, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában