2024.02.18. 18:45
A hét süteménye: cukormentes csokitorta
Ínycsiklandó klasszikus, amely bűntudat nélkül élvezhető. Ezen a héten a cukormentes csokitorta receptjével örvendeztetünk meg, amelyet bátran fogyaszthatnak diétázók is.
Illusztráció: MW
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
10db tojás
9ek teljes kiőrlésű liszt
1ek sikér
1csom sütőpor
9ek eritrit
1ek holland kakaópor
A krémhez:
25dkg margarin
25dkg poreritrit
12.5dkg holland kakaópor
1doboz vegán krém
só
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, ezután a sárgáját az eritrittel habosra keverjük. A lisztet és a felvert habot kis adagokban a sárgájához adjuk, végül belekeverjük a sikért és a sütőport is.
A tésztát kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg a torta pihen, elkészítjük a krémet. A szoba-hőmérsékletű margarint a poreritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a csipet sót, végül az egy doboz vegán krémet.
A tortát két részre vágjuk, a közepét megkenjük a krémmel, majd a maradékkal az oldalát is lekenjük. Tálalás előtt a hűtőben pihentetjük. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral.
Forrás: Mindmegette.hu