Finomság

2024.02.18. 18:45

A hét süteménye: cukormentes csokitorta

Ínycsiklandó klasszikus, amely bűntudat nélkül élvezhető. Ezen a héten a cukormentes csokitorta receptjével örvendeztetünk meg, amelyet bátran fogyaszthatnak diétázók is.

Teol.hu

Illusztráció: MW

HOZZÁVALÓK

A tésztához:
10db tojás 
9ek teljes kiőrlésű liszt 
1ek sikér 
1csom sütőpor 
9ek eritrit 
1ek holland kakaópor 
A krémhez:
25dkg margarin 
25dkg poreritrit 
12.5dkg holland kakaópor 
1doboz vegán krém 
só 

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, ezután a sárgáját az eritrittel habosra keverjük. A lisztet és a felvert habot kis adagokban a sárgájához adjuk, végül belekeverjük a sikért és a sütőport is.
A tésztát kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg a torta pihen, elkészítjük a krémet. A szoba-hőmérsékletű margarint a poreritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a csipet sót, végül az egy doboz vegán krémet.
A tortát két részre vágjuk, a közepét megkenjük a krémmel, majd a maradékkal az oldalát is lekenjük. Tálalás előtt a hűtőben pihentetjük. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral.

Forrás: Mindmegette.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában