Teol.hu podcast

2024.02.18. 18:00

A képzelet birodalmába engednek betekintést rajzai

Szepesi László

A hónap végéig láthatók Bonyhádon a Vörösmarty Művelődési Központ kiállító termében Bechtel Helga rajzai. A kiállítás címe Imaginarium, ezt talán úgy lehetne magyarítani, hogy a képzelet birodalma, vagy a fantázia tárháza. S valóban a szülővárosában – sok másutt látott kiállítása után – először bemutatkozó alkotó képei érzelmeket, látomásokat idéznek.

Bechtel Helga. A szerző fotója.

Már gyerekkorában imádott rajzolni, aztán abbahagyta, újra kezdte, s amúgy is többször kezdett új életet. Előbb varrónő lett, aztán tanítónő, majd rajztanár Szombathelyen, később magyartanár meg bölcsész Pécsett.

Két éve költözött vissza szülővárosába, Bonyhádra, ahol most mutatkozik meg fantázia szülte képeivel. Emellett ír, novelláit díjazták, volt blogger, most nem csinálja. Szekszárdon a Kormányhivatalban dolgozik, a rajzolás számára kikapcsolódás, játék, pihenés. Erről beszélt Szepesi László mikrofonja előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában