Helyreállítás

2024.02.05. 17:30

Az eső és a sötét sem zavarja többé a szekszárdi utca lakóit

Bosszantó jelenségek oldódtak meg a napokban a szekszárdi Erkel Ferenc utcában. A bérházak között ugyanis az áramszolgáltató által kezelt közvilágítás hetek óta nem működött. A problémát viszont – komoly munkálatok árán – sikerült orvosolni. És az ott élőknek többé a parkolóikban az esőzések után összegyűlt rengeteg víz miatt sem kell aggódniuk.

Bencze Péter

Nem kell többé pocsolyák között lavírozniuk a szekszárdi utca lakóinak

Fotó: Mártonfai Dénes

Nem mostanában, még decemberben hibásodott meg a közvilágítás a szekszárdi Erkel Ferenc utcában. A szolgáltató szakemberei azonnal dolgozni kezdtek a területen, a hiba viszont egészen múlt hét végéig fennállt. Az E.On munkatársai több munkagödröt is kiástak, mire sikerült a környéken élőket bosszantó sötétséget felszámolni. 

Egy meghibásodott földkábel okozott gondot

Az Erkel Ferenc utca lakói közül többen, amint elromlottak a lámpák, azonnal megkeresték a körzet önkormányzati képviselőjét. Szollár Zoltán pedig az E.On-hoz fordult. A szakemberek meg is jelentek a területen, viszont kiderült, hogy a probléma jóval nagyobb annál, mint amire első körben számítottak. Az utcába bemenő földkábel hibásodott ugyanis meg, ráadásul több ponton.

Ennek tudatában aztán elkezdődött a javítás: előbb egy munkagödröt ástak, majd ott megtörtént a kábelszakasz cseréje, aztán még két helyen is hasonló beavatkozásra került sor. Végül sikerült újraindítani a közvilágítást a szekszárdi Erkel Ferenc utcában. Egy ott lakóval múlt héten csütörtökön, néhány órával a javítások befejezése előtt délelőtt beszéltünk. A férfi azt mondta örül, hogy a szakemberek már az utolsó simításokat végzik a rendszeren. 

Az utcában a hatalmas pocsolyák problémája is megszűnt

A közvilágítás hiánya mellett még egy jelenség bosszantotta az Erkel Ferenc utca lakóit az elmúlt időszakban. Egy közműjavítás során ugyanis a munkások megbontották a parkolók betonburkolatát egy szakaszon. A helyreállítás végeztével viszont a javított rész magasabb réteget kapott, mint a körülötte lévő beton, így az esővíz nem tudott elfolyni a közeli csatornába. Emiatt esőzések után akár napokig is sáros, vizes parkolón keresztül tudtak csak a lépcsőházakban lakók közlekedni.

A probléma megoldásában szintén kulcsszere jutott a körzet képviselőjének. Szollár Zoltán kérésére ugyanis a szakemberek ideiglenesen „belemartak” a magasabb betonba, így a víz már könnyedén eljuthat az aknafedélig. A képviselő azt mondja egyébként, hogy az idén tervben van ott egy nagyobb javítás is, így a terület „víztelenítése” tartósan megoldódható. Addig pedig Szollár Zoltán és a polgármesteri hivatal munkatársai is türelmet és megértést kérnek az Erkel Ferenc utca lakóitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában