Balesetveszély!

2024.02.06. 13:30

Erdőjárási tilalom a Gemenc erdőterületein

A Gemencz Zrt. erdőterületein egész napos erdőlátogatási korlátozások léptek életbe a balesetveszély elkerülése érdekében idén március tizedikéig. A honlapjukon térképet tettek közzé a látogatható útvonalakkal.

Brunner Mónika

A bőgés alapján a bikák fel tudják mérni egymás erejét és elszántságát, valamint saját pozíciójukat

Forrás: Krizák István/ Gemenc Zrt

A Gemenc Zrt. hivatalos honlapján jelentette be, hogy a kezelésében lévő erdőterületeken, a balesetveszély elkerülése érdekében teljes napszakra vonatkozó erdőlátogatási korlátozásokat rendelt el, egészen március tizedikéig. 

Ezen időszakig csak az alábbi utak és helyek látogatóhatók reggel nyolc óra és kora este öt óra között: az árvízvédelmi töltés Keselyűs és Pörböly között gyalog és kerékpárral, a Bárányfoki tanösvény, a Nyéki-Holt Duna tanösvény, a Molnárka tanösvény, a Fekete gólya tanösvény és a Sárosi kilátótorony Keselyűs irányából. Valamint Lassiból Malomtelelőn át a töltésig jelölt kék kereszt turistaút teljes hosszában, a nagyrezéti Vadmegfigyelő az Ökoturisztikai Központból induló kijelölt gyalogösvényen. Baja-Dunafürdőtől a Vén-Duna partján a Cserta-Duna torkolatáig a kék sáv turistajelzés, valamint a „Nyárfalevél” turista jelzés az ország legnagyobb kerületű fájáig, a Pörbölyi Titánig. Az érintett vadászterületek: Gemenc, Karapancsa, Lenes, Hajós, Béda. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában