Teol.hu videó

2024.02.22. 18:50

Faragó Tamás saját borát hozta, Eszterbauerét és Taklerét vitte (videóval)

A Nemzet Sportolója, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó a Léleképítő vendégeként járt Szekszárdon. Faragó Tamás az előadást követő ünnepségen saját bólyi Rajnai rizlingjével ajándékozta meg a házigazdát, Eszterbauer János szekszárdi borászt.

Finta Viktor

Mint arról beszámoltunk, hétfőn este a Léleképítő előadássorozat vendége volt Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. A glóbusz egykori legjobb pólósa nagy sikert aratott a Garay-gimnázium dísztermét megtöltő közönség körében. Ott volt a hallgatóság soraiban Harsányi Mária, a Tarr KSC Szekszárd utánpótlás edzője is a tanítványaival, köztük a tavalyi serdülő országos bajnokságon aranyérmet nyert kosárlabdázó lányokkal.

Fotó: Makovics Kornél

 A csapat közös fotót is készíthetett a trénerként a magyar női szövetségi kapitányi posztot is betöltő vízilabdázóval, aki az 1976-os montreali olimpián nyert aranyérmét is elhozta és körbe adta a publikumnak, mindenki kézbe vehette a meglepően súlyos és tiszteletet parancsoló, s ma is szépen csillogó medált.

Faragó Tamás a tartalmas és szórakoztató beszélgetést követően Tóth Csaba főszervező invitálására részt vett egy ünnepi vacsorán, amelyet Eszterbauer János pincészetében tartottak. A Nemzet Sportolója alaposan meglepte a házigazdát, amikor átnyújtotta neki saját készítésű borát.

 Mint azt a Teol.hu hírportálnak adott exkluzív interjúban a pólós legenda elmondta, Bólyban van szőlője, Rajnai rizlinget termel, amiből minden évben palackoznak a családnak, barátoknak. A szekszárdi bornak nagy tisztelője, így nem kis örömére szolgált, hogy Eszterbauer János és Takler Ferenc is a legjobb nedűivel köszönte meg, hogy ellátogatott Tolna vármegye székhelyére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában