Otthon

2024.02.10. 21:17

Feldobja a berendezést a hobbiállat

Minden család életében eljön a pillanat, amikor a gyerekek elkezdenek vágyakozni egy kis kedvenc után, akiről ők gondoskodhatnak, persze szülői segítséggel.

Teol.hu

Lakberendezési szempontból remek lehetőséget kínálnak a hobbiállatok – írta a lakaskultura.hu. Messze a leglátványosabbak a különleges műgonddal berendezett, kivilágított, színes akváriumok. Ezek a kandallóhoz hasonlóan nyugtatóan hatnak idegrendszerünkre. Az akvárium lehet egyedi térelválasztó elem, bútorral körbeépítve, esetleg valamelyik főbb helyiség látványeleme. Hüllőknek szinté kialakíthatunk esztétikus terráriumokat.

Illusztráció: Getty Images

Miként az üvegek, a kalitkák is feldobják a nappalit, segítségükkel elkeríthetünk egy területet, illetve térelválasztó elemként alkalmazhatjuk a méretesebb darabokat. Két helyiség közti falban ugyancsak helyet kaphat a szépen megvilágított üveg vagy a kalitka. Az akvárium alá nagy teherbírású fal szükséges, fölötte lehet gipszkarton vagy bútorlap, a lényeg, hogy gond nélkül hozzáférjünk a vízhez. Ez az időnkénti tisztítás és az etetés miatt elengedhetetlen követelmény. Fontos, hogy a takarás visszatehető legyen, mert így jól elrejti a világításhoz és a víztisztító berendezéshez szükséges drótokat, kapcsolókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában