Nincs pazarlás!

2024.02.16. 15:00

Harminc tonna élelmiszert mentettek rászorulóknak

A Paks Kistérségi Szociális Központ a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben megközelítőleg harminc tonna élelmiszert mintegy 40,5 millió forint értékben közvetített az elmúlt évben a rászorulók családoknak.

Gazsó Rita

A szociális központ vezetői bíznak benne, hogy a jövőben még több élelmiszerhez juthatnak

Ebből 673 kilogramm élelmiszer származott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárából, 28,5 tonnát pedig áruházi élelmiszermentésből kapott az intézmény az egyesület közvetítésével, összesen mintegy 40 millió 431 ezer forint értékben. 

Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ intézményvezetője a TelePaksnak elmondta, bízik abban, hogy az élelmiszerbank egyesület raktárából a jövőben még több élelmiszerhez jutnak. Az adományok koordinálását a kistérségi szociális központ végzi: hétköznaponként naponta szállítják a három paksi áruház által felajánlott élelmiszert a kistérségbe, ahol a településeken dolgozó családsegítő szakemberek vesznek részt a mentett áru rászoruló családokhoz való eljuttatásában.

Borbás László szerint a rászorulók körében egyre nagyobb igény mutatkozik a mentett élelmiszerre, erre készülnek idén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában