Ingyenes

2024.02.12. 20:30

Házhoz mennek lomtalanítani Tamásiban

Továbbra is lehet igényelni házhoz menő lomtalanítást Tamásiban a kommunális hulladékszállítási napra. A lomtalanítást legalább egy héttel a tervezett időpontot megelőzően a Vertikál Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatán kell kérni – írta az infotamasi.hu.

Gazsó Rita

Házhoz mennek lomtalanítani Tamásiban

Forrás: infotamasi

A tavalyi évben jelentős változások következtek be e hulladékgazdálkodás területén, azonban kevesen tudják, hogy a házhoz menő lomtalanítás továbbra is igénybe vehető külön térítés nélkül évente egy alkalommal és maximum másfél köbméter mennyiségi korláttal. Az igénybevétel feltétele, hogy az igénylő magánszemély rendelkezzen kommunális hulladékszállításra vonatkozó szerződéssel és díjhátraléka ne legyen.

A házhoz menő lomtalanítást kommunális hulladékszállítási napra, legalább egy héttel a tervezett időpontot megelőzően a Vertikál Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatán kell kérni. Az ügyfélszolgálat a polgármesteri hivatal 21. számú irodájában vagy a +36 22 576 070 telefonszámon érhető el munkaidőben.

A lomtalanítás körében a következő hulladéktípusok elszállítása történhet meg: bútorok – asztal, szék, szekrény, komód –, egyéb fából készült tárgyak, amelyek méretük miatt nem férnek el a hagyományos gyűjtőedényben, szőnyegek, padlószőnyegek, matracok, ágyneműk, textilek, ruhaneműk, műanyagpadlók, linóleumok, kerti bútorok, műanyag medencék, műanyag játékok.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem szállítják el a zöldhulladékokot, így salakot, trágyaát, szalmát, egyéb növényi és állati-, az építési-, egyéb ipari hulladékot, üveget tartalmazó nyílászárót, veszélyes elektromos és elektronikai hulladékot, például TV készüléket, hűtőgépet, személygépkocsi-, kerékpár- és motor gumiabroncsokat, autó- és gépalkatrészeket, veszélyes hulladékot, mint például akkumulátort, festékdobozokat, kátrány származékokat, használt sütőolajat, zsiradékot, gépjárműolajat, ezen kívül állati tetemeket, fertőző és undort keltő anyagokat, valamint a heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladékot, szelektíven gyűjthető papírt, műanyag és üveg hulladékot.

A szállításhoz az ügyfélszolgálattal egyeztetett napon reggel 6 óráig kell a lomot kihelyezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában