Felújításra készülnek

2024.02.28. 11:32

Kiderült, miért vágták ki az óriási fenyőfákat

Kiderült, hogy miért vágták ki a simontornyai iskola épületét körbe vevő óriási fenyőfákat. A Tamási Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a fenyőfák és tuják megbetegedtek, magasságuk és állapotuk veszélyeztette az épületet. Ezzel kiderült, hogy miért vágták ki a simontornyai iskola épületét körbe vevő óriási fenyőfákat.

Brunner Mónika

Kiderült, hogy a simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium Petőfi utcai telephelyénél miért vágták ki az épület előtti óriási fenyőfákat.  A Tamási Tankerületi Központ tájékoztatása szerint az iskola épületét körbe vevő fenyőfák és tuják megbetegedtek, magasságuk és állapotuk veszélyeztették az épület tetőszerkezetét, a csatornáit, a gyökereik pedig a vízelvezetési rendszert. 

Kiderült, hogy miért vágták ki a fenyőfákat
Kiderült, hogy miért vágták ki a simontornyai iskola előtt található fenyőfákat.

A Tamási Tankerületi Központ, a tulajdonos önkormányzattal egyeztetve döntött a fák kivágása mellett. Ezután következik majd az iskola tetőhéjazatának javítása, a fák okozta károk helyreállítása, végül a talaj és a növényzet helyreállítása, tájékoztatták lapunkat. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a simontornyai önkormányzat közösségi oldalán jelentette be, hogy a közelmúltban eltávolították az elöregedett, problémás növényzetet az iskolai épület elől. 

Erre azért került sor, mert az épület tetőszerkezetének javítása a közeljövőben megtörténik. Ezt követően a területet parkosítjuk. Odaillő fákat, növényeket ültetünk és utcabútorokkal rendezzük be az iskola előterét – tették hozzá, az elvégzett munkálatokat pedig fotókkal illusztrálták. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában