Védtelenül

2024.02.11. 09:00

A zaklatás gyanúsítottjai távozhattak a helyszínről

Nem számít újdonságnak, hogy a HÉV ismét erőszakoskodás színhelye volt.

Szeri Árpád

A HÉV ismét erőszakoskodás színhelye volt (illusztráció)

Forrás: MW

Mint arról a hírportálok beszámoltak, három férfi molesztált egy fiatal lányt, azután az édesapja késsel sebezte meg a társaság egyik tagját. Fényes nappal történt a garázdaság, nem mintha este csekélyebb súlya lenne, a napszak a trió gátlástalanságát mutatja. 

Három évvel ezelőtt az egyik médium arról írt, hogy csak addig az időpontig mintegy kétszáz zaklatásról kapott levelet egy, a témakörrel foglalkozó személy. Aki egyébként azt vállalta, hogy egy közösségi honlapon összegyűjti a kárvallottak rémtörténeteit. Ez a gyűjtemény azóta is gyarapodik.
Vajon miért?

Egyszerű: azért, mert az ezen, ezeken a járatokon utazó rendbontók számíthatnak arra, hogy tettük következmények nélkül marad, nem éri őket komoly retorzió. Rendőr vagy biztonsági őr nem teljesít szolgálatot a vagonokban, de kamera sincs, ami legalább némi visszatartó erővel bírna. 

A lányát védelmező apát ott és akkor mindenesetre azonnal őrizetbe vették, a rendőrség nyilván nem is járhatott el másképpen. A zaklatás gyanúsítottjai távozhattak a helyszínről, mert erre – jog szerint – lehetőségük volt. 

Az ügy üzenete, azzal együtt, hogy az önbíráskodás nem megengedhető, végtelenül elkeserítő, több szinten is. Ráadásul továbbra sincs megnyugtató válasz egy fontos kérdésre. Azaz, hogy ezek után az illetékesek teremtenek-e végre olyan helyzetet, ami legalább viszonylagos biztonságot nyújt a védtelen utasoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában