Változó árak

2024.02.11. 07:00

Még mindig a búzafinomliszt a legolcsóbb

Sokféle lisztet találni az online élelmiszeráruházakban, köztük a legolcsóbb a búzafinomliszt, amely kilogrammját hol száznegyven-százhatvan forintért, hol kétszáztíz és kétszázhúsz forintért árulják. Egy helyütt azt is jelzik, hogy a búzafinomliszt maximálisan vásárolható mennyisége öt darab az interneten keresztül.

Brunner Mónika

A búzafinomliszt továbbra is a legolcsóbb lisztfajtánk, ám ennek az ára is folyamatosan változik. Az internetes vásárlások során érdemes több áruházlánc termékét átböngészni, hiszen kilogrammos lisztenként akár nyolcvan forintot is spórolhatunk. Ha abból akár egyszerre tíz vagy száz kilót vásárolunk, nyolcszáz, illetve nyolcezer forintot is megmenthetünk a családi kasszából. 

Még mindig a legolcsóbb a búzafinomliszt. Fotó: MW

A búzafinomlisztet a napokban az internetes élelmiszerláncokban száznegyven-százhatvan forintért, kétszáztíz és kétszázhúsz forintért árulták. Egy helyütt láttuk kiírva, hogy online a maximálisan vásárolható mennyiség öt darab. 

A búzarétesliszt drágább

A fehér búzakenyér liszt ára háromszáz-négyszázhetven-ötszáz forint, de találtunk hatszáz forintért is. A búzaréteslisztre több online élelmiszerláncban négyszáz-négyszázharminc forintért és hatszáz-hatszázhetven forintért bukkantunk. Tönkölybúza finomliszt hétszáz forint. A teljes kiőrlésű rozslizst négyszáznyolcvan forint. 

A teljes kiőrlésű búzalisztek árát tekintve általánosan háromszáznyolcvan - ötszázötven - hatszáz forint, a teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztek azonban hatszáz-hétszáz forintba kerülnek, nem beszélve a bio teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztről, amelyet kilencszázhetven-ezeregyszázkilencven forintért árulnak. 

Pizza-, kukorica- és kókuszliszt

A pizzalisztet négyszázharminc -ötszázötven forintért árulják, a Graham - liszt négyszázhetven forint, a rizsliszt ára nyolcszázforint. A kukoricaliszt ötszázhetven forint, a kókuszliszt kétszázötven grammja kilencszázhúsz forint, fél kiló zabpehelyliszt nyolcszáz forint. 

A sütilisztek is tartogatnak meglepetéseket: az omlós tészta süteményliszt, az extra finom süteményliszt, a kelt süteményliszt négyszázhetven forint. 

Az expessz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz háromezerötszáz forint, a csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék fél kilója kétezerkétszáz forint. 

Puha kenyér és vidéki lisztkeverék 

Találunk még félbarna kenyérlisztet négyszázhetven forintért, puha kenyér lisztkeveréket háromezerötszáz forintért, sőt, vidéki kenyérliszt keveréket ezer forintért. Sokmagvas kenyér lisztkeverék fél kilójáért ezerötszázhatvan forintot kérnek. A gluténmentes ételek fogyasztóinak is van alternatíva, a gluténmentes univerzális lisztkeverék ára kilogrammonként általánosan kétezer forint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában