Elismerés

2024.02.10. 14:47

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Teveszné Boda Györgyi

Teveszné Boda Györgyi óvónőként mindig meghitt, elfogadó, szeretetteljes légkör megteremtésére törekedett. Munkáját Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerte el a dombóvári önkormányzat.

Révészné Hanol Erzsébet

A Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehette át nemrégiben Teveszné Boda Györgyi, a Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda óvónője Pintér Szilárdtól, Dombóvár polgármesterétől. Az elismerés azoknak a nyugállományba vonuló pedagógusoknak, oktatóknak adományozható, akik legalább huszonöt éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek és kiemelkedő munkát végeztek.

Teveszné Boda Györgyi Pintér Szilárd polgármestertől vette át az elismerést. Fotó: Facebook

A szeretetteljes légkört tartja a legfontosabbnak

Életpályájáról a Városunk Dombóvár Facebook-oldalon adtak közre összefoglalót. Óvónői pályáját a Kaposszekcsői Általános Iskola és Óvodában kezdte. Munkájában legfontosabbnak a meghitt, elfogadó, szeretetteljes légkör megteremtését tartotta akkor, és azóta is. Mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy minél alaposabban megismerje a gyerekeket, minden kis egyéniséghez megtalálja a „kulcsot”.

Szakmájában folyamatosan fejlődik, új ismereteket szerez, képezi magát. A mesékhez, versekhez igényes eszközöket: leporellókat, sík- és kesztyűbábokat, jelmezeket, díszleteket, fejdíszeket készít nagy gondossággal. Az ének-zenei nevelést furulyázással teszi élményszerűbbé. Évek óta a dombóvári Kapos Kórus tagja.

A Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda 2016 szeptemberétől a Pécsi Egyházmegye fenntartásába került. A keresztény értékrenddel való azonosulás természetes volt Györgyi számára. A gyermekek felé hitelesen közvetíti ezeket az értékeket, személyes jó példával jár elöl, nagy gondot fordít a vallásos nevelésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában