Javaslatokat várnak

2024.02.17. 09:30

Szeretne maradandót alkotni? Tegyen ajánlást a szekszárdi Aranykönyv szerkesztőinek!

Idén is elkészítik Szekszárd Aranykönyvét. A szerkesztők most ajánlatokat várnak a bejegyzésekhez. Az ezzel kapcsolatos felhívás a város honlapján jelent meg.

Bencze Péter

Javaslatokat várnak (MW archívum/illusztráció)

Amint írják, „az Aranykönyvbe való bejegyzés indoka lehet, olyan kiemelkedően fontos pozitív, Szekszárdot érintő esemény, amely méltó arra, hogy a város történetének részévé váljon; kiemelkedő – helyi személyhez, közösséghez, intézményhez kötődő – teljesítmény; neves személyiség látogatása; természeti jelenség, amelynek jelentős kihatása volt a város életére; események és teljesítmények – a reál és a humán szférában –, amelyek új értéket teremtettek, illetve a város hírnevét jelentősen emelték, vagy a városban lakók életminőségét pozitívan befolyásolták; kitüntetések; a rendszeresen ismétlődő események, megemlékezések, nagyrendezvények esetén a javaslatban a jubileumi alkalmakon kívül felterjeszthető az adott évben különösen kitűnt rendezvény; az általános és a középiskolák diákjainak tanulmányi, sport, művészeti, kulturális versenyein a nemzetközi, országos I-III. helyezettek, illetve az arany, ezüst, bronz éremmel, fokozattal kitüntetettek, az OKTV és az OSZTV versenyeken az országos I-III.  helyezettek kerülhetnek az Aranykönyvbe.“ 

A bejegyzésre javaslatot tehetnek szekszárdi polgárok, közösségek, intézmények, gazdasági, társadalmi és egyéb szervezetek. A javaslathoz szükséges űrlap letölthető a polgármesteri hivatal honlapjáról, illetve ügyfélszolgálati időben átvehető az ügyfélszolgálati irodában. A felhívás szerint a javaslatokat, indoklással, szerkeszthető word formátumban március 31-ig, az [email protected] email címen vagy papír alapon a polgármesteri hivatalban lehet leadni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában