Kókuszgolyóból sem volt hiány

2024.02.16. 09:56

Több jótékonysági szervezet is bográcsozott a faluban

A soproni székhelyű Age of Hope Alapítvánnyal akkor kerültek kapcsolatba a sárszentlőrinciek, amikor – a háború kitörése után – ukrajnai menekülteket szállásoltak el.

Wessely Gábor

Ételosztásra készülve (beküldött fotó)

Észrevették az adományozók, hogy nemcsak a menekültek, de a falu is támogatásra szorul. Ezért vissza-visszatérnek és segítenek. Tavaly ágyneműgarnitúrákat kapott a Renkecz József Ifjúsági Szálló, néhány nappal ezelőtt pedig bográcsozást szerveztek. (Uzd közigazgatásilag Sárszentlőrinchez tartozik; a szálló ott található. A névadó az uzdi iskolatörténeti gyűjtemény alapítója.)

Bográcsokban főztek (beküldött fotó)

Sátor Géza polgármester így összegzi a történteket: – Meghívtak más jótékonysági szervezeteket is, hogy készítsenek egy-egy bogrács ételt, amit aztán részint helyben, részint házhoz szállítva, szétosztottak a rászorulók között. Összesen 1100 adag talált gazdára, emellett édességet (3350 kókuszgolyót) és gyümölcsöt (15 kiló narancsot) is kaptak az érintettek.

Várhatóan a nyáron, hátrányos helyzetű fiatalok táboroztatását szervezi meg az alapítvány, a fent említett szállóban elhelyezve őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában