CseppetSem! Program

2024.02.08. 15:12

Új helyre került a sütőolaj-gyűjtő konténer

A szekszárdi Kadarka utcai volt sajtérlelő területéről kellett áttelepíteni a használt sütőolaj-gyűjtő konténert.

Bencze Péter

Képünk illusztráció.

Fotó: Csete Ilona

A területet megvásárolták, és a tervek szerint irodaház épül majd ott. Ezért a jövőben a Kőrösi Csoma Sándor utcában lakókhoz lesz közelebb a sárga tartály, közvetlenül a buszmegálló mellett – olvasható a vármegyeszékhely honlapján. Amint írják, „a lényeg nem változik, továbbra is 11 helyen gyűjthetjük Szekszárdon a használt sütőolajat. A leadott olaj és zsíradék után a városnak bevétele is keletkezik, amit közösségi célokra fordíthat.“

A megyeszékhelyek közül elsőként Szekszárdon épült ki olyan közterületre telepített hálózatos OilPlan800-as gyűjtőpontrendszer, mely a lakosság számára könnyen elérhető. A városban a közszolgáltató Vertikál Zrt. és a Biotrans Kft. együttműködése nyomán 2021. november 11-én a Piac téren indult el a gyűjtőrendszer, melynek segítségével a lakosság egyszerűen adhatja le a súlyosan környezetkárosító anyagot. A gyűjtőpontok egy internetes térképen is elérhetők ide kattintva. A CseppetSem! Programban a sütőolajon kívül sütőzsiradék, kókusz- és pálmaolaj is leadható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában