Mustra

2024.03.25. 12:15

Aranyeső hullott a sióagárdi borokra

Borversenyt tartottak pénteken Sióagárdon. A már hagyományos mustrára ezúttal közel hatvan mintát neveztek a helyi termelők. A zsűri értékelése alapján pedig a leadott italok több, mint harmada arany minősétítést érdemelt.

Bencze Péter

Az elmúlt években egyre jobb minőségű borok készülnek Sióagárdon. Ez abból is látszik, hogy a főként neves, szekszárdi borászokból álló zsűri által kiosztott arany minősítések száma esztendőről esztendőre nő – nyilatkozta portálunknak Gerő Attila, Sióagárd polgármestere a hétvégi versennyel kapcsolatban. A településvezető különösen büszke arra, hogy a zömében helyi, leányvári településrészen készülő borok még mindig hagyományos eljárással készülnek.

A beküldött minták több, mint harmada kapott aranyminősítést a zsűritől. Fotó: Takács Mária

A mostani mustrára több, mint félszáz minta érkezett a sióagárdi termelőktől, vörös, fehér és rozé tételekkel is szép számmal. A zsűri tagjai a leadott minták több mint harmadát találták aranyminősítésre alkalmasnak, ami fejlődést jelent az elmúlt évekhez képest. A legjobb bor egyébként Barsi Zoltán pincészetéből került ki.

Az eredményhirdetést követően a résztvevőket vacsorára és kötetlen beszélgetésre várták a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában