Csodás rajzok születtek

2024.03.12. 07:49

Az ovisok segítettek gazdit találni a menhely kutyáinak

Farkas Eszter

A plakátot a Decs Tesz-Vesz Óvoda és Mini Bölcsőde Csigabiga csoportosai készítették az óvónénikkel (beküldött fotó)

„Fantasztikus ötlettel kerestek meg minket a decsi óvodától. Plakátokat készítettek, hogy gazdit találjanak a kutyusainknak. Sok-sok megosztást kérünk!” – osztotta meg Facebook oldalán a Szekszárdi Kutyamenhely.

– Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet fordít óvodánk a gyermekek természetvédő szemléletének formálására – írta Rohrné Nagy Katalin óvodapedagógus. – Ennek keretén belül minél több állatokkal kapcsolatos programot, tevékenységet szervezünk annak érdekében, hogy a gyermekekben mélyüljön az állatok iránti szeretet, és tapasztalatokat, ismereteket gyűjthessenek a felelős állattartással kapcsolatban.

A tavalyi nevelési évben sikeresen pályáztunk az állatbarát óvoda címre. Az állatbarát pedagógusok facebook csoportot követve mindig gazdagodunk ötletekkel. Egy itt megjelenő kihívás kapcsán terveztük el, hogy kutyák örökbefogadását népszerűsítő plakátot készítünk. A gyerekek lelkesen rajzoltak, közben volt alkalmunk beszélgetni a gazdára váró kutyusokról, így a téma iránti érzékenységük tovább erősödhetett.

Beküldött fotó

Hiszünk benne, hogy az ilyen és ehhez hasonló tevékenységek hozzájárulnak természet- és állatvédő személyiségük alakulásához. Örülünk, hogy megérezhették, hogy ők is tudnak tenni valamit egy jó ügyért. Köszönjük Fiáth Szilviának, hogy segítette a plakátkészítést fényképekkel és információkkal. A plakáton szereplő kutyusokat sokat emlegetik a gyerekek, és beszélgetéseket kezdeményeznek a menhelyről, a gazdátlan kutyákról. A plakátot a Decs Tesz-Vesz Óvoda és Mini Bölcsőde Csigabiga csoportosai készítették az óvónénikkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában