Kulturált borfogyasztás

2024.03.18. 14:31

Bor bált szerveznek Nagymányokon

A Nagymányoki Borbaráti Kör tizenhetedik alkalommal rendezi meg „Bor bálját” március 23-án 19 órai kezdéssel a nagymányoki sportcsarnokban.

Farkas Eszter

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Beke Zoltán a borbaráti kör elnöke elmondása szerint 2021 márciusában tartották meg utoljára a nagyszabású rendezvényt.

– Sajnos a koronavírus megakadályozta az ilyen jellegű összejöveteleket – magyarázta Beke Zoltán. A korlátozások feloldásával a borbaráti kör vezetősége úgy határozott, hogy ismételten megrendezi a bort szerető közönség kérésére a bált. Bartucz Máté polgármester beleegyezésével és támogatásával nekiláthatott a vezetőség a szervezési munkának. Nagy szerencse, hogy Tolna vármegye elismert borászainak megkeresése után támogatókra találtunk.

Támogatóink: Mészáros Pál 2016-ban Magyarország legjobb bortermelője volt, Dúzsi Tamás pedig 2014-ben volt országunk legjobb bortermelője, a Danubiana Kft. ügyvezetője Schmidt Győző Bonyhádról, a Szabó Laci pincészet Váraljáról, és a Misóczki pincészet Zombáról.

Mivel a bál elsődleges résztvevői a környékbeli szőlészek, borászok, borkedvelők, valamint hozzátartozóik lesznek, ezzel a rendezvény elsődleges célja a kulturált borfogyasztás, a bor népszerűsítése, valamint a borászok közösségének megerősítése. A borok kóstolása mellett a Véméndi Tóti Frutti Music Band zenekar szolgáltatja majd a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában