Történelmi dráma

2024.03.15. 11:00

Filmajánló: Most vagy soha!

Kiváló választás, remek kiegészítés a megemlékezések mellé az ünnepi hétvégére a most mozikba kerülő Most vagy soha!

Révészné Hanol Erzsébet

Történelmünk egyik legismertebb, legjelentősebb, máig ható eseménye az 1848. március 15-én kitört forradalom. A nap eseményeit megörökítő alkotás a nemzeti ünnep alkalmából – visszanyúlva a tavalyi Petőfi emlékévhez is – a napokban mozikba került. Kiváló választás, remek kiegészítés a megemlékezések mellé az ünnepi hétvégére.

Egy jelenet forgatása Sopronban. Fotó: MW 

A fiktív szállal is elegyített történelmi dráma a kritikák alapján sok izgalmat, akciót, korhű látványvilágot és hazafias pátoszt ígér. A Pilvax kávéházban indul a történet a Bécsben kitört forradalom hírével és egészen Táncsics börtönéig vezet, és mint tudjuk, a forradalom egyben az osztrákok elleni szabadságharc nyitánya is volt, amelyet csak orosz segítséggel tudtak leverni 1849-ben. Petőfi Nemzeti dalának lelkesítő sorait pedig évtizedek óta ugyanazzal a hevülettel szavalják a diákok, bizonyítva, hogy azok örökérvényűségét.

Minden idők legdrágább magyar filmjének a szekszárdi származású Rákay Philip volt a film producere. Facebook-oldalán azt írta a szerdai premierről: „csodálatos este volt, 900 vendéggel ünnepeltünk a Most vagy soha! díszbemutatóján. Úgy izgultam, mint talán még soha... A film megnézése után sokan könnyes szemmel gratuláltak. Felejthetetlen élmény volt személyesen megtapasztalni, ahogy hatott a filmünk a legfiatalabbakra és az idősebbekre is”.

Most vagy soha!, péntektől a mozikban: Szekszárdon 17 órakor, Pakson 20 órakor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában