Visszatekintés

2024.03.26. 07:30

Gázrobbanás történt a kisszékelyi lelkészlakban

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

50 ÉVE megyénk szarvasmarha-tenyésztésének helyzetét, a fejlesztési program addigi eredményeit vitatta meg Szekszárdon a megyei szarvasmarha-tenyésztési operatív bizottság – tudósított az ülésről a Tolna Megyei Népújság 1974. március 20-i száma. „Amint az előterjesztésből kitűnik, kívánatos elérni, hogy 1975-ben 32 ezer, 1985-ben – a fejlesztési időszak végén – 39 ezer tehén legyen megyénk gazdaságaiban.” A KSH adatai szerint 2022-ben vármegyénkben 27 ezer volt a szarvasmarhák száma.

50 ÉVE új típusú ragasztó előállítását kezdték meg.a Dombóvári Vegyesipari Szövetkezetben – adott ismertetést a technológiai előrelépésről a Tolna Megyei Népújság 1974. március 21-i száma. „Két magyar mérnök tervei alapján itt állítanak elő először hazánkban öntapadó ragasztót. Jelenleg ezt az anyagot tőkés országokból importáljuk. Így érthető, hogy olcsóbb hazai előállítása minden szempontból indokolt.”

50 ÉVE gázrobbanás történt a kisszékelyi lelkészlakban – közölte a Tolna Megyei Népújság 1974. március 20-i száma. „A detonáció R. J. plébánost, valamint V. I.-t és J. J.-t megsebesítette. Mindhármukat a pincehelyi kórházba szállították. R. J.-t elsősegélynyújtás után elbocsátották, a két másik személy további ápolásra szorult. A robbanás nem okozott tüzet; ennek köszönhetően az anyagi kár nem jelentős.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában