Kikapcsolódás

2024.03.17. 10:32

Gemenci kisvasút: már tavaszi menetrend szerint jár

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja is teljes szolgáltatással várja március 15-től Pörbölyön a kirándulókat. Ettől a naptól menetrend szerint jár a gemenci kisvasút.

Teol.hu

Tavaszi menetrend szerint közlekedik március 15-től a Gemenci Állami Erdei Vasút. A Gemenc Zrt. pörbölyi Ökoturisztikai Központban hétköznapokon az ingyenesen igénybe vehető parkoló, a játszótér és a közeli vadmegfigyelő erdei állatai szabadon látogathatók, de a gemenci kisvasút és a kiállítások csak előre bejelentkezett csoportok számára érhetők el. Hétvégén és ünnepnapokon azonban teljes szolgáltatással várja a látogatókat a központ.

A gemenci kisvasút ismét várja a kirándulókat.
Itt a tavasz, ismét felülhetünk a gemenci kisvasútra. Beküldött fotó.

A gemenci kisvasút hétvégenként és ünnepnapokon menetrend szerint jár

Hétvégenként és ünnepnapokon menetrend szerint 10-kor, 12-kor, valamint 14:20-kor indulnak Pörbölyről az Erdei Vasút járatai a Malomtelelő állomásig. Az utolsó vonat a Gemenci erdőből 15:25-kor indul vissza. A jegypénztár 9 és 15 óra között tart nyitva.

A Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben című kiállítás 9 és 15 óra között látogatható a hétvégén. A tárlat az információk befogadását audiovizuális elemekkel is segíti. Színes monitorok és látványos tablók, az erdőgazdálkodás tárgyi emlékei, valamint hód és vidra dioráma is várja mindazokat, akik élményszerűen kívánják megismerni a Gemenci erdő életközösségét, az erdész évszázados hivatását, valamint a Sárköz népművészetét.

A gemenci gímszarvas tárlaton megtekinthető a három gemenci kötődésű világrekord trófea másolata, és ízelítőt kapunk a világ népeinek szarvaslegendáiból is. A küzdő gímbikákat bemutató, körbejárható dioráma pedig testközelbe hozza a csak a szarvasbőgések idején megfigyelhető, a szarvastehenekért harcoló bikák lélegzetelállító összecsapását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában