Hajdan

2024.03.14. 09:35

Kettészelte a tehervonat a férfit, azonnal meghalt

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció

Forrás: MW

120 ÉVE „Tihanyi Domokos kir. tanfelügyelő hivatásához híven meglátogatta többek között a medinai gör. kel. hitfelekezeti iskolát” – kezdődött a különös felfedezéssel folytatódó hír a Tolnamegyei Közlöny 1904. március 10-i számában. „Arról győződött meg, hogy Werkovits Domján tanitó nem tud magyarul. A kir. tanfelügyelő ezt bejelentette a közigazgatási bizottságnak, mely elrendelte a nevezett tanitó ellen a szükséges intézkedéseket.”

120 ÉVE „borzalmas halállal múlt ki Hajba Lajos dombóvári MÁV mozdonyvezető” – kezdte tudósítását a Tolnamegyei Közlöny 1904. március 10-i száma. „A vonatot Gyékényesre vezette, ahol egy tehervonat, midőn a pályatesten át akart menni, derékon ketté vágta és rögtön meghalt. A szerencsétlenül járt mozdonyvezető tragikus esete tiszttársai között őszinte részvétet keltett. Hajba Lajos még fiatal ember volt és alig öt hónappal ezelőtt nősült.”  

120 ÉVE  „nagy népcsődületet okozott a Diczenty-féle ház előtt végbe ment verekedés” – adott hírt egy szekszárdi összezördülésről a Tolnamegyei Közlöny 1904. március 10-i száma. „Tóth György felső-utczai polgár ember az Almásy-féle korcsmából berugottan kitántorogva, megtámadta az utczán a csendesen beszélgető iparos segédeket, akik azonban nem hagyták magukat, mert úgy elverték a pityókás embert, hogy lepedőben kellett hazavinni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában