Kortárs költők verseit szavalták

2024.03.23. 08:49

Kisdiákok szavalóversenye Bátaszéken

A Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskolában rendezték meg a kortárs magyar írók verseiből válogatott szavalóversenyt, a hét közepén.

Mauthner Ilona

Forrás: BátaszékMost/Facebook

A versenyre az általános iskola alsó tagozatos diákjainak a jelentkezését várták Rekord számú jelentkező volt,  az évtizedekre visszanyúló múlttal rendelkező rendezvényre.

Az első és második osztályosokat Gaszner Ferencné és Tóbi Zsuzsanna nyugalmazott tanítók, valamint dr. Somosiné Kispál Gabriella, a helyi gimnázium volt magyartanára zsűrizték. A harmadik és negyedik osztályos versenyzőket pedig Kunos Boglárka és Szőcs Judit általános iskolai magyartanárok és Mészáros István iskolaigazgató bírálták, írta a BátaszékMost hírportál.

Eredmények

A gyerekeket a pedagógusaik mellett a szülők is segítették a felkészülésben. Voltak megható, elgondolkodtató, de leginkább vidám pillanatai is a rendezvénynek.

Az első osztályosok eredménye: első lett Barabás Ábel, második Matzkovics Adrienn Melinda, harmadik Bóka Adrián és különdíja: Sallai Piroska.

A második osztályosok eredménye: első Ritter Noa, második Ritter Dorka, harmadik Tarjányi Luca, és a különdíjas Szülek Krisztóf.

Harmadik osztályosok eredménye: első lett Lassú Eszter, második Lampek Fruzsina, harmadik Nagy Boglárka.

A negyedik osztályosok eredménye: első Nagy Csenge, második Szentpál Zoé, harmadik Fülöp Simon és Ritter Hanka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában