Forradalom és szabadságharc

2024.03.17. 08:20

Lelkesítő ünnepségük volt a dunaföldváriaknak 15-én

Hagyományaikat követve megemlékezésüket a hivatalos napján tartották, a városi rendezvényt ezúttal is a Művelődési Központban rendezték meg, március 15-én pénteken délelőtt.

Teol.hu

Az ünnepi műsor után természetesen koszorúzás következett (Fotó: Balogh Tamás/duol.hu)

Az ünnepi beszédet Horváth Zsolt polgármestertől hallotta a közönség, a műsort a Beszédes József általános iskola tanulói mutatták be. Az egybegyűltek szemmel láthatóan az év eseményeként készültek rá. Elegánsan kiöltözve, a hétköznapi feszültségüket valahol félretéve, felszabadultan és várakozva érkeztek. Kezet ráztak, derűsen egymás szemébe néztek, másoknak pedig fejet hajtottak. Megtelt a színházterem. 

A város első embere jól érzett rá a közösséggé erősödött emberek hangulatára. Mindenféle pátosztól mentesen, egy érett férfiként szólt előttük és a nevükben. Már a készülődés perceiben megfogta őt az utána a színpadra lépők derűs magabiztossága. Ezen az emléknapon elég nekünk a címszavakat felsorolni, és mindannyian letudjuk magunk előtt pergetni a forradalmi sorozat első néhány napját. A szónokból egy polgártársunkká emelkedett ember ezért hittel beszélt a fiatalokról, a tőlük remélt helytállásról és mindannyiunk meghatározó vágyáról, a barátságról és a békességről.

A megemlékezésről bővebben duol.hu-n olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában