Jók a programok

2024.03.21. 11:34

Még hogy nincs semmi a városban?! – galériával

Idén is rengeteg programot szerveznek a tolnai és mözsi civil társadalmi egyesületek – derült ki a városi civil szervezetek vezetőinek hagyományos, éves találkozóján. 

Wessely Gábor

Nagy érdeklődés mellett zajlott a találkozó

Fotó: Kiss Albert

Némi túlzással két és fél órán keresztül sorolták a tolnai és mözsi civil szervezetek jelen levő vezetői, hogy milyen programokat rendeztek az elmúlt évben, és milyen – részben mindenki számára nyitott – eseményeket terveznek idén. Így nem volt meglepetés, amikor a végén a jelenlevők egyetértettek abban, hogy nem felelnek meg a valóságnak az olyan fanyalgó megjegyzések, miszerint 

Tolnán nincs semmi

És valóban A „hivatásosok”, azaz a művelődési központ mellett, pontosabban az intézménnyel egyre szorosabban együttműködve a helyi civilek tényleg nagyon sokat tesznek hozzá a város életének színesítéséhez. 

Olyan, immár hagyományos, az egész városban népszerű kulturális és szabadidős rendezvények fűződnek az egyesületek nevéhez, mint például – a teljesség igénye nélkül – a népfőiskolai előadások, a Keltkalács Fesztivál, a Brass Vegas Fesztivál, a tolnai búcsú, a Nepomuki-ünnep vagy a szilveszteri futás.

Emellett számtalan egyéb programot kínálnak a saját tagságuknak is, de több szervezet tevékenységének legfontosabb eleme a karitatív munka, a rászorulók segítése. A társadalmi szervezetek pedig a városi programok sikeréhez is számos esetben jelentős mértékben hozzájárulnak. 

Az idei találkozón 19 szervezet képviseltette magát

A szervező, Baksainé Kenessei Éva, a humán bizottság elnöke az önkormányzat nevében is megköszönte a civilek aktív, értékes munkáját. Tóth Györgyi, a művelődési központ igazgatója is kiemelte, hogy az intézménynek is nagy segítséget jelent a civilek aktivitása. Egyebek mellett bejelentette, hogy idén is megrendezik a civil napot, amit a jelenlevők szavazata alapján ezúttal májusban, szabadtéren, a Duna-parton bonyolítanak le. Azt is elmondta, hogy a művelődési központ a szervezetek jelzései alapján igyekszik minél jobban koordinálni a programokat, ugyanis gyakran előfordul, hogy a rengeteg esemény miatt több is azonos időpontra esik. 

Berta Zoltán alpolgármester gratulált a civilek tevékenységéhez és méltatta az összefogásra, az együtt gondolkodásra és -cselekvésre való törekvésüket, ami az elmúlt évben is jellemezte ezt a szférát. – 

Csak így tovább!

 – biztatta a jelenlevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában