Gyermekek

2024.03.29. 10:05

Néhány év alatt csaknem háromszorosára nőtt az óvodások száma

A múlt héten több nap a környezettudatosság jegyében zajlott a gerjeni óvodában és bölcsődében.

Gazsó Rita

Fotó: Romhányi Károly

Pénteken a gasztrohős palánták programban vettek részt a gyermekek, ahol a fenntarthatósággal ismerkedtek. Csütörtökön pedig a Dunára sétáltak le a csoportok, picit megelőlegezve a víz világnapjának megünneplését. A séta közben a gerjeni lakosok közül volt, aki viccesen azt kérdezte a pedagógusoktól, hogy „honnan szedtek” ennyi gyereket. 

Romhányi Károly polgármester e kedves történet kapcsán elevenítette fel a gerjeni Vár-Lak Óvodával és Bölcsődével közösen megtett utat, amiről úgy fogalmazott, óriási büszkeséggel tölti el. Az intézmény vezetőjével, Szalainé Halmazsán Hajnalkával közösen emlékeztek vissza, hogy milyen is volt a régi, nagyon leromlott állapotú épületben dolgozni, hárman, 27 gyermekkel. – Közös munkánk kezdetén kaptam egy ígéretet tőle: a legjobb szakmai tudásukkal és a legnagyobb szeretetükkel fordulnak a gyermekek felé – mondta a polgármester.

Szeretettel és nagyfokú szakmai tudással fordulnak a kicsik felé. Fotó: Romhányi Károly 

– Az elmúlt években sok dolog változott az óvodában, többek között: új és modern épületbe költöztek, jól felszereltté vált az intézmény, több lett a gyermek, új kollégák érkeztek. De egyetlen dolog biztosan állandó maradt, méghozzá az évekkel korábban nekem tett ígéret. Ennek meg is lett az eredménye: hiszen ma már közel hetven gyermek jár az óvodánkba, és a bölcsődénk is hamarosan 14 gyermekkel büszkélkedhet. Arra a kérdésre tehát, hogy  „honnan szedtünk” ennyi gyereket, a válasz a nekem tett ígéretben rejlik: szeretettel és nagyfokú szakmai tudással fordulni a településről és a térségből érkező gyermekek felé – emelte ki a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában