Az árverés elmaradt

2024.03.15. 08:10

Senki sem licitált az eladó szekszárdi székházra

Százötvennyolc millió forint volt a kikiáltási ára a szekszárdi Hunyadi utcai székháznak, amelyben többek közt a Fidesz és a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete is rendelkezik irodahelyiséggel. A csütörtöki árverés helyszínén azt a tájékoztatást kaptuk, hogy senki nem tette le az induló ár öt százalékát, ami a licitálás feltétele lett volna, így az árverés elmaradt.

Brunner Mónika

Várhatóan újabb árverési időpontot tűznek ki a szekszárdi székházra

Fotó: MW

A Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. tulajdona a szekszárdi Hunyadi utcai székház, amelyet árverés útján kívánt értékesíteni. Az árverést március tizennegyedikére hirdette meg a Garay téri élménypincébe. Azonban a megadott időpontban egyetlen lehetséges vevő sem jelent meg. A helyszínen azt a tájékoztatást kaptuk, hogy senki nem tette le az induló ár öt százalékát, közel nyolcmillió forintot az árverés előtti napig. A szekszárdi közgyűlésnek a székházzal kapcsolatos döntése után vélhetően újabb árverési időpont lesz. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a székház eladása miatt ki kell költöznie tizenkét bérlőnek, köztük zenekarnak, könyvelőirodának, személybiztonsággal foglalkozó társaságnak, nyugdíjas érdekszövetségnek, az anonim alkoholistáknak, mert az épületet elárverezik. Költözik a Fidesz és Horváth István országgyűlési képviselő valamint munkatársai, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete, a Máltai Szeretetszolgálat szekszárdi csoportja, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (Pofosz), a Szekszárdi Roma Kisebbségi Önkormányzat, a Mondschein Kórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában