Utazás

2024.03.21. 07:00

Török tengerpartra mennek nyáron a Tolna vármegyeiek

A török tengerpartra vágynak a Tolna vármegyeiek az idei év nyarán, és az ötcsillagos, all inclusive ellátást biztosító, mindenféle kényelemmel és luxussal felszerelt szállodákba. Igencsak felkapott Törökoroszág, a török tengerpart, és egyre inkább növekszik az érdeklődés Görögország és Spanyolország iránt is.

Brunner Mónika

Törökország eddig az idei év slágerországa Tolna vármegyében

Az idei év nyarának sláger külföldi országa Törökország. A Tolna vármegyeiek már utazási irodákon keresztül foglalják a török tengerpartokon található ötcsillagos, all inclusive ellátást biztosító szállodákat, kapkodnak a törökországi nyaralásokért, tájékoztatta lapunkat Csillagné Szintai Zsuzsanna szekszárdi utazási iroda vezető. A múlt évben is ragaszkodtunk Törökországhoz. 

Törökország eddig az idei év slágerországa Tolna vármegyében

Török utak vezetik a sort 

Csillagné Szintai Zsuzsanna elmondta, hogy a március elejei foglalások alapján Törökországot idén Görögország és Spanyolország követi a sorban. A görög és a spanyol utak iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Az egzotikus úticélokat is keresik a Tolna vármegyeiek, jelenleg a legnépszerűbb Bali és a Maldív-szigetek, amelyek kedvelt nászút helyszínek is. 

– Növekedett az utazási kedv idén nyáron. Jellemző, hogy akik eddig is rendszeresen utaztak és magasabb kategóriájú szállásokat választottak, ugyanúgy ragaszkodnak a megszokott kényelemhez. Akik egész évben dolgoznak, szeretnek utazni, élményeket szerezni, feltöltődni. Fontos a számukra, hogy kipihenjék az egész éves fáradalmakat –  tette hozzá Csillagné Szintai Zsuzsanna.

Szeretünk külföldön pihenni

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a múlt év utolsó negyedévében a magyar állampolgárok 4,9 millió alkalommal utaztak külföldre, tizenhárom százalékkal többször, mint az egy évvel korábbi időszakban. Az egynapos utazások száma tizenkilenc százalékkal, a többnaposoké 3,6 százalékkal bővült. A legtöbben Ausztriába, Szlovákiába és Romániába látogattak, az utazások mintegy kétharmada ebbe a három országba irányult. A magyarok átlagosan három napot töltöttek utazásaik során külföldön, 0,3 nappal többet, mint egy évvel korábban.

A KSH azt is ismertette, hogy a külföldre utazó magyarok az előző év azonos időszakához képest folyó áron negyvenhét százalékkal többet, 385 milliárd forintot költöttek utazásaik során. A növekedés legfőbb húzóerejét a szabadidős célú utazások jelentették. Az utazások legfőbb célja a szabadidő eltöltése, a szórakozás, és az egészségmegőrzés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában