Jubileum

2024.03.09. 20:32

Ünnepeltek a madarászok Szekszárdon

Ünnepeltek a Tolna vármegyei madarászok. Januárban emlékezett meg fennállásának 50. évfordulójáról az MME, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, s pénteken este Szekszárdon ünnepi közgyűlést tartott az egyesület 138 tagot számláló szekszárdi csoportja is.

Szepesi László

Illusztráció: Getty Images

Az országnak ez az egyik legrégebbi természetvédelmi szervezete, 1974. január 6-án alakult meg Magyar Madártani Egyesület néven, s lett a magyarországi ornitológia és madárvédelem legnagyobb társadalmi szervezete. Sokoldalú tevékenységét hangsúlyozandó másfél évtizeddel később megváltoztatta nevét, s azóta szerepel benne a természetvédelmi szó is.  

A szekszárdi közgyűlésen dr. Kis Ernő, a csoport titkára összegezte elmúlt évi tevékenységüket, a téli madáretetést, gyűrűzést, madármegfigyelést, a madármentő munkát, a fülemülék éjszakáját. Elmondta, hogy sajnos a tagság átlagéletkora nő, a fiatalokat az internet világából nehéz bevonni tevékenységükbe.  

Az egyesület legjobb munkát végző tagjainak kitüntetéseket, okleveleket adtak át. Idén, mondta a titkár, folytatják a hagyományos munkát, legközelebbi rendezvényük májusban lesz, a fülemülék éjszakája, a kórház parkjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában