Terepfutó bajnokság

2024.04.18. 13:23

A Belügyminisztérium emberei versenyeztek Sötétvölgyben

A Belügyminisztérium és a belügyi szerveknél dolgozók, valamint a belügyi oktatási intézmények tanulói versenyeztek szerdán Sötétvölgyben, a BM országos terepfutó bajnokságán.

Révészné Hanol Erzsébet

A Belügyminisztérium emberei versenyeztek Sötétvölgyben

Forrás: Szőke Péter (BM OKF)

Első alkalommal biztosított helyszínt a BM Országos Terepfutó és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Pontszerző Terepfutó Bajnokságnak a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amely a Magyar Rendészeti Sportszövetséggel, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesülettel közösen szervezte meg a versenyt. A megmérettetés helyszíne a Sötétvölgyi Gyermektábort körülölelő erdő volt, Szekszárd közelében.

Forrás: Szőke Péter (BM OKF)

Ötvenkét belügy szervezettől összesen mintegy ötszáznyolcvannyolc sportoló érkezett az ország minden tájáról – mondta el Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Őket Gyurkovics János, a vármegyeszékhely alpolgármestere köszöntötte, majd az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője, Ördög István tűzoltó ezredes szólt a nevezőkhöz. Végül dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a házigazda vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója lelkesítette a rajthoz állókat.

A bajnokságon a Belügyminisztérium és a belügyi szerveknél dolgozók, valamint a belügyi oktatási intézmények tanulói is részt vettek. A futók különböző korcsoportokban két, három, négy és hat kilométeres távon indultak. A szeszélyes áprilisi időjárás mellett változatos terepviszonyok fogadták a futókat. A legeredményesebb belügyi csapat a Terrorelhárítási Központé, míg a legjobb katasztrófavédelmi csapat a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságé lett.

A verseny zárásaként a Magyar Rendvédelmi Sportszövetség elnöke, dr. Varga Péter rendőr dandártábornok méltatta a versenyzők elszántságát és kitartását. A díjak átadásában a Szekszárdi Kosárlabda Sport Club NB 1-es női kosárlabdacsapatának tagjai is közreműködtek, köztük Szabó Noémi szakmai és sportigazgató is. A verseny védnöki feladatait az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, dr. Kovács Antal olimpiai bajnok sportoló vállalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában