Hamarosan megkezdődhet a rekonstrukció

2024.04.02. 17:30

A gyógyfürdő fejlesztéséről döntöttek Tamásiban

Remények szerint néhány hónapon belül megkezdődhet a Tamási Gyógyfürdő leégett épületének rekonstrukciója. Egyebek mellett erről döntött a képviselőtestület a legutóbbi ülésen.

Gazsó Rita

Néhány hónapon belül megkezdődhet a Tamási Gyógyfürdő leégett épületének rekonstrukciója

Fotó: Kiss Albert

Több fontos döntést hozott legutóbbi ülésén Tamási képviselőtestülete, amelyek közül kiemelkedik az új gyógyfürdőrész felújítása. Lezárult a nyílt közbeszerzési eljárás, amelynek eredményeként a gödöllői székhelyű Denco Kft-t hirdette ki győztesnek a tamási grémium, ugyanis ők adtak érvényes ajánlatot – tudatta közösségi oldalán Porga Ferenc polgármester. – Mivel ez egy feltételes eljárás volt, szükség van hozzá pénzügyi forrásra, amelyhez kormányzati támogatásra számítunk, amely néhány héten belül eldől, így akár két hónapon belül szerződést köthetünk a kivitelezővel – számolt be a városvezető, aki szerint ezek alapján még a nyári szünet előtt elindulhatnak a fürdő felújítási munkálatai.

A gyógyfürdő felújítására kiírt pályázat eredményes volt

Porga Ferenc lapunknak elmondta, a tűzeset által érintett új épület helyreállításáról van most szó, amellyel kapcsolatban korábban kiírtak egy feltételes, nyílt közbeszerzési eljárást, amely most zárult, érvényes és eredményes volt. A beruházáshoz szükséges összeg hazai forrásból érkezne, ezt illetően kormányzati támogatásra kaptak ígéretet. Ezt követően tudnak szerződést kötni a közbeszerzésen nyertes kivitelezővel, majd megkezdődhetne az épület rekonstrukciója, amely a remények szerint a jövő évben le is zárulhatna – tette hozzá. 

A helyreállítás érinti a sérült tetőszerkezetet, a villamos hálózatot és gépészetet, valamint az ehhez kapcsolódó légtechnikát, emellett érint természetesen bizonyos felületeket, hiszen nem csak a tűz, az oltóvíz is károkat okozott az épületben. Így megtörténik bizonyos medencefelületek és a kiszolgáló felületek helyreállítása is.

Az év egyik legfontosabb beruházása

Porga Ferenc az év elején lapunknak adott interjúban az esztendő egyik legfontosabb beruházási tervének nevezte a Tamási Gyógyfürdő felújítását, amely szerinte az elmúlt év vesztese volt. Úgy fogalmazott, ez azért is kiemelt feladat, mivel a fürdő Tamási turisztikai zászlóshajója. Mint emlékeztetett a sajnálatos, 2021 őszi tűzeset előtt egyszer már megítélték a város számára a forrást a régi fürdőrész teljes komplex felújítására, fejlesztésére, sőt bővítésére, amelyre elkészültek a tervek, kiírták a közbeszerzést. Az energiaválság miatt viszont akkor eredménytelen lett az építésre és üzemeltetésre kiírt eljárás. Ezt nemrégiben újra kiírták és úgy tűnik, sikerül forrást is szerezniük hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában