Testületi ülés

2024.04.04. 15:30

Járdafelújítás és az önkormányzati épület korszerűsítése is várható

Március végén tartotta ülését Dunaszentgyörgy képviselő-testülete. A grémium tárgyalt a Paksi Többcélú Kistérségi Társulás előterjesztése alapján egyes szociális alapellátások térítési díjáról. Döntést hoztak arról, hogy az étkeztetés napi adagonkénti intézményi térítési díja 1485 forintról 1685-re emelkedik, míg a házi segítségnyújtás intézményi térítési díja változatlanul 1500 forint marad óránként.

Gazsó Rita

Kirnyákné Balogh Mária: az önkormányzat közel ötvenmillió forintot nyert el a Magyar Falu programban az önkormányzati hivatal épületének felújítására (Fotó: Molnár Gyula)

A képviselők határoztak arról, hogy egy korábbi döntéssel összhangban – tekintettel a megemelkedett gyereklétszámra – a Dunaszentgyörgyi Sportegyesület a tavalyi évhez képest magasabb, 3,75 millió forintos működési támogatásban részesül az idei évre. Emellett elfogadták a Dunaszentgyörgyi Ezredéves Kert és Borkultúra Kör kérelmét, mely alapján az önkormányzat százezer forinttal támogatja az idei évre tervezett rendezvényeik költségeit. 

Ezt követően Horváth István képviselő járdafelújítással kapcsolatos előterjesztése következett, mellyel kapcsolatban Kirnyákné Balogh Mária polgármester jelezte, hogy árajánlatokat fog beszerezni, ami alapján a képviselő-testület dönthet a kivitelezésről. Dr. Gyöngyösi Petra képviselő lélekharang használatával kapcsolatos előterjesztését is megtárgyalták a képviselők, és egyetértettek annak lehető legszakszerűbb és térítésmentes használatában. 

Az ülés végén Kirnyákné Balogh Mária tájékoztatta a képviselőket arról, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtott be hulladéklerakó hely felszámolására. Az érintett terület a Rózsa utca, a megpályázott, forgalmiadó-mentes összeg 1,3 millió forint. Beszámolt arról, hogy ezen összeg 40 százaléka kamera vásárlására fordítható, ami az érintett területet figyelhetné. Örömmel adott tájékoztatást arról is a képviselőknek, hogy az önkormányzat közel ötvenmillió forintot nyert el a Magyar Falu programban az önkormányzati hivatal épületének felújítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában