Hetvenkét éves, a családjával tölti az időt

2024.04.03. 07:00

Lemondott a szekszárdi nagycsaládosok elnöke

Lemondott Heim Károlyné a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete elnöke. Portálunknak elmondta, hogy tizennégy éven át látta el elnöki feladatait, és most már a családjának szeretné szentelni az időt. Lemondását azzal indokolta, hogy hetvenkét éves, öt gyermeke és kilenc unokája van.

Brunner Mónika

Lemondott Heim Károlyné szekszárdi nagycsaládos elnök (a fotó jobb szélén), mellette Gyurkovics János szekszárdi alpolgármester a 2023-as Mikulás napi rendezvényen a Szent István házban

Fotó: Mártonfai Dénes

Lemondott Heim Károlyné, a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke a legutóbbi közgyűlésükön, amelynek a Babits Mihály Kulturális Központ adott otthont márciusban. 

Portálunknak elmondta, hogy tizennégy év elnöki tisztség után döntött úgy, hogy pihenni szeretne. Alapító tagja a rendszerváltáskor alakult Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesületének, amelynek 2010 óta elnöke, és továbbra is tagja marad. Mindig úgy érezte, hogy a szervezői feladatok állnak hozzá közelebb, ám mivel nem nagyon voltak jelentkezők az elnöki posztra, a kétévente tartott közgyűlésük során mindig őt szavazták meg. Heim Károlyné pedig végül örömmel látta el ilyen sokáig elnöki feladatait. 

Lemondott, és családjával tölti az időt 

Heim Károlyné a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház dokumentációs osztályán dolgozott, ez volt az első és egyetlen munkahelye. Sárszentlőrincen (az akkori Uzdon) született. Szekszárdon ismerkedett meg a férjével, akivel Szekszárdon kezdtek közös életet. Öt gyermekük és kilenc unokájuk van.  

– Hetvenkét éves vagyok, férjemmel öt gyermekünk és kilenc unokánk van. Van egy kis szekszárdi szőlőnk, gyümölcsösünk, most már ott szeretnék dolgozni, valamint kirándulni, pihenni, a családommal tölteni az időt – mondta Heim Károlyné. 

Civil szervezetek a rendszerváltáskor 

Elmondta, hogy a rendszerváltáskor egészen más volt az akkoriban induló civil szervezetek élete, egyik pillanatról a másikra hirtelen számos helyre tudtak eljutni, rendszeresen vettek részt buszos utazásokon, és számos adományt kaptak, például bútorokat, ruhákat. 

– Az egyesület célja mindig is a közösségépítés volt, hogy összetartsunk, olyanok legyünk, mint egy igazi nagy család. A közös kirándulások, a Tolna vármegyei nevezetességek megtekintése mind-mind szép élményeket jelentett a családoknak. Meg tudjuk beszélni, hogy kinek milyen otthoni problémája van, tanácsokat adunk egymásnak a gyereknevelésben, bevásárlásban – tette hozzá. 

A Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) tagszervezete, az Al-Duna régió tagja. 

Az új elnök Melegné Wugrik Izabella négygyermekes édesanya.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában