Teljes körű felújítás

2024.04.05. 13:30

Májusra megújul a Bezerédj iskola udvara

Új játszóudvart alakítanak ki a paksi Bezerédj Általános Iskola alsó tagozatának udvarán. A teljes körű felújítás során gumiburkolat és korszerű játszóeszközök kapnak majd helyet az udvaron, illetve zöldövezetet is kialakítanak – számolt be a TelePaksnak Szabó Péter polgármester.

Gazsó Rita

Az udvar felújítása a városvezetés szerint azért is fontos, hogy a gyerekek a tanulás mellett korszerű és biztonságos környezetben fejlődhessenek (Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal)

Szabó Péter polgármester a paksi portálnak úgy fogalmazott, a város több évtizedes adósságot törleszt az iskola udvarának felújításával. Elmondta, hogy egy olyan 21. századi színvonalnak megfelelő környezetet szeretnének kialakítani, ami méltó Pakshoz és az iskolához. Az udvar teljes körű felújítása a városvezetés szerint azért is nagyon fontos, hogy a gyerekek a tanulás mellett korszerű és biztonságos környezetben tudjanak játszani és fejlődni. 

Kovácsné Pál Krisztina, a Bezerédj Általános Iskola igazgatója úgy tájékoztatott, hogy több terv is készült már az iskola udvarának felújítására. Mint mondta, örül, hogy ez most magvalósul és egy modern, biztonságos játszóteret alakítanak ki. Elmondása szerint három játék kap helyet az udvaron, egy vár, amit a gyerekek már nagyon régóta szeretnének, egy hatoldalú mászófal és egy három oldalú mérleghinta. Ezen kívül a játszótér gumiburkolatára különböző játékokat, így például ugróiskolát festenek majd fel.

Elhangzott: a beruházás mintegy 35 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg, a kivitelezést a Zo-Bau Kft. szakemberei végzik és a munkálatok előre láthatóan május elejéig tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában