Sajtótájékoztató

2024.04.11. 07:30

Már a városfejlesztési források egyeztetése zajlik

Egy kormányhatározatról folyik egyeztetés ezekben a hetekben, amely tartalmazza majd a város- és infrastruktúrafejlesztés következő ütemének feladatait és a támogatás költségeit is, amely több tízmilliárdos nagyságrendűnek nevezett szerdai paksi sajtótájékoztatóján Szántó Zoltán.

Gazsó Rita

A soron következő fejlesztések között a Csengey Dénes Kulturális Központ korszerűsítése, a fő utca rekonstrukciója, a Bóbita bölcsőde, illetve az Ifjúság úti óvoda teljes körű átalakítása szerepel

Fotó: Molnár Gyula

Az alpolgármester a tervezett fejlesztések között legfontosabbként megemlítette a Csengey Dénes Kulturális Központ korszerűsítését, bővítését, a fő utca rekonstrukcióját, parkolófelújításokat, a Bóbita bölcsőde, illetve az Ifjúság úti óvoda teljes körű átalakítását.

Az egyeztetések részeként látogat el Paksra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és tart közös pódiumbeszélgetést szerda délután Szabó Péter polgármesterrel. A beszélgetés témája a Paks 2 előrehaladása és a városfejlesztés lesz. Április 18-án Paksra érkezik Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akivel szintén ezen témák mentén folytatnak megbeszéléseket.

Szántó Zoltán emlékeztetett: az elmúlt években több mint 12 milliárd forintnyi célzott támogatást kapott Paks városa infrastruktúra fejlesztésre, intézményfelújításokra. A folyamat során számos feladat valósult meg: példaként a Szentháromság térnek vagy a lakótelep központi parkjának, az Atom térnek a felújítását, illetve a Csengey Dénes Kulturális Központ nagyszabású modernizálásának tervezését nevezte meg.

A jelenlegi – finanszírozással kapcsolatos – egyeztetés alatt álló tervezet mellett előrehaladott tárgyalások folynak a folytatásról is – erősítette meg az alpolgármester. Elmondta, hogy folyamatosan zajlik az egyeztetés a kormányzat különböző szereplőivel annak érdekében, hogy újabb támogatási csomagok szülessenek, amelyeknek segítségével a városfejlesztési célokat különböző kormányzati forrásból meg tudják valósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában