Megmérettetés

2024.04.01. 07:50

Népszerűnek bizonyult a dombóvári borverseny

Idén először nemcsak bor-, hanem pálinkaversenyt is hirdetett a dombóvári Éles Simon Kertbarát Egyesület.

Révészné Hanol Erzsébet

Beküldött fotó

Kihirdették az Éles Simon Kertbarát Egyesület idei borversenyének eredményeit. Sőt, idén először pálinkaversenyre is várták a mintákat.

A megmérettetésre minden évben meghívást kapnak nemcsak a dombóvári és a járási borosgazdák, hanem a Pécsi Bacchus Borklub tagsága is, így összesen 116 bor- és 74 pálinkamintát értékelt a szakértőkből álló zsűri.

Miként azt a Városunk Dombóvár Facebook-oldalon írják, az elmúlt évekhez képest jóval népszerűbb volt a rendezvény: a borversenyre negyvennégy, a pálinkaversenyre huszonhét gazda regisztrált.

A művelődési házban rendezett eredményhirdetésen Páldi Ede, az egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Kovács István a bor-, míg Schmieder Tamás a pálinkaminták alapján foglalta össze a tapasztalatokat. A zsűri az arany-, ezüst- és bronzminősítések mellett minden nevezőnek rövid összefoglalót is adott, hogy jövőre még jobb minőségű italok készülhessenek.

A legjobb fehérborral Böröcz István büszkélkedhet, rosé kategóriában a Bacchus Borklub nyert, míg a vörösborok között a Bazsonyi pincészet mintáját találták a legjobbnak. Pálinka kategóriában Pintér Szilárd meggy pálinkája érdemelt serleget.

Az eredményhirdetés után az Attalai Pávakör bordalokat adott elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában