Nyertes pályázatok, zavartalan működés

2024.04.04. 14:35

Taggyűlést tartott a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület

Megtartotta éves taggyűlését a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület.

Mauthner Ilona

Forrás: BátaszékMost/Facebook

A múlt évi tevékenységéről szóló, Kalmár Éva levezető elnök által ismertetett beszámolót egyhangú szavazással elfogadta a tagság. Csakúgy, mint a tavalyi esztendő gazdálkodásáról adott tájékoztatást – számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál.

A civil egyesület több alkalommal sikeres pályázatot nyújtott be a Csoóri Sándor Alap és a Nemzeti Együttműködési Alap kiírásaira, az elnyert támogatási összegek nagyjából fedezték a működési költségeiket.

Az egyszázalékos szja-felajánlás továbbra is a civil szervezetek egyik fő bevételi forrása. Az egyesület is rekordot döntött: mintegy 30 százalékkal több összeg folyt be tavaly az adó 1 százalékos felajánlásokból, mint az előző évben. A növekvő összeg jelentősége különösen nagy, hiszen a gazdasági válság, az infláció és a magas energiaárak nagy terhet rónak a civil szervezetekre, amelyek működési költségeik fedezésében nagyrészt adományokra, támogatásokra vannak utalva. 

A küldöttek szintén elfogadták az idei év programtervezetet. 

Az utánpótláskorú táncosok szülei felajánlották, hogy aktívabban vennének részt az egyesület mindennapjaiban. Az egyesület vezetése örömmel fogadta a felajánlást, hiszen az önkéntesség a civil szervezetek működésének egyik pillére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában