Teol.hu podcast

2024.04.25. 16:00

Tűzbe megy mindenkiért a kitüntetett Müller Katalin

Wehovszkyné Tóth Tímea

A Tolna Vármegye Védelméért díjátadón (Müller Katalin Porga Ferenc Tamási polgármestere, Dr. Horváth Kálmán főispán és G. Pintér Judit a Tamási Kormányhivatal vezetője társaságában)

Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke volt vendégünk, aki beszélgetésünk előtt épp a Tolna Megyei Védelmi Bizottság ülésén vett részt, ahol a Tolna Vármegye Védelméért megtisztelő díjat vehette át. Katalin tehát díszegyenruhában, csinosan, kitüntetéssel a kezében érkezett a megbeszélt időpontra a teol.hu stúdiójába.

Fotó: BM OKF

Egy hónappal előtte, március tizenötödikén is díszegyenruhát kellett öltenie, ugyanis Budapesten is elismerésben részesítették. Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Bronz Érdemkereszt Polgári Fokozatát adta át neki.

Fotó: TEOL

Katalin más díjakkal is rendelkezik már, de nem ezért lett tűzoltó. Mint mondta, a munkája az élete, több generációs tűzoltó családban felnőve nem is volt kérdés számára, hogy ez lesz a hivatása, hitvallása az életmentés és a tűzoltás. 

Izgalmas és mozgalmas minden napja, tele érzelmekkel, örömmel és bánattal. Minderről Wehovszkyné Tóth Tímeával beszélgetett a stúdióban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában