Összefogás

2024.05.17. 14:00

Felújítják a kápolnát Bölcskén, a katolikus temetőben

Példás összefogásnak köszönhető, hogy teljes felújítást hajthatnak végre a kápolnán, a bölcskei katolikus templomban. Az egyház még további adományokat gyűjt a cél érdekében.

Révészné Hanol Erzsébet
Beküldött fotó

Többek összefogása révén hamarosan megújul a kápolna Bölcskén, a római katolikus temetőben. Nyakas Balázs Richárd, az üzemeltető Anhur Kegyeleti Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a következő hetekben a kivitelező elvégzi a vízszigetelést, a homlokzatfestést, valamint a belső festést és burkolást, később pedig a tetőcserére is sor kerül, melyhez még adományokat gyűjt az egyház.

A teljes felújítás költségvetése több mint hatmillió forint, amelyhez anyagi fedezetet a Dunaföldvári Római Katolikus Plébánia, az Anhur Kegyeleti kft, a Bölcskei Egyházközösségért Alapítvány, a bölcskei Unikorn-Épker kft, valamint egyéb adományok biztosítják. Nyakas Balázs Richárd hozzátette, hogy tervezik egy napvitorla beszerzését is, amely a nyári időszakban árnyat ad majd a gyászszertartásokon a ravatalozó előtti placcon.

A tető felújítására szánt adományokat a bölcskei római katolikus templomban található perselybe helyezhetik a támogatók, valamint Pongrácz Gábor bölcskei hitoktatónak is odaadhatják, illetve utalhatnak a Dunaföldvári Római Katolikus Plébánia 70600016-11068161 számú számlájára, a megjegyzés rovatban feltüntetve, hogy „Bölcske kápolna adomány”.  Az adományokat tisztelettel köszöni a Dunaföldvári Római Katolikus Plébánia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában