Öt éve adódott ekkora lehetőség utoljára a külhoni magyarok számára

Potápi Árpád János kiemelte, hogy Ferenc Viktória Bocskor Andrea után lehet az a személy, aki a jövőben a kárpátaljai magyarság hangja lesz az Európai Parlamentben.

Farkas Eszter

Potápi Árpád János, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a közösségi médián jelentette be, hogy Ferenc Viktória, a kárpátaljai magyar közösség képviseletében, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának hetedik helyén szerepel. 

magyarok, ferenc viktória, potápi árpád jános
Potápi Árpád János és Ferenc Viktória. Fotó: Facebook.

Ezzel a lépéssel a Fidesz-KDNP – a 2014-es és 2019-es választások után – 2024-ben is lehetőséget biztosít a vajdasági és a kárpátaljai magyarság számára, hogy az Európai Unión kívüli közösségként is saját képviselőjük lehessen az Európai Parlamentben:

„Ferenc Viktória volt ma a vendégünk, aki a kárpátaljai magyar közösséget képviselve a 7. helyen szerepel a Fidesz-KDNP európai parlamenti listáján. A Fidesz-KDNP – 2014 és 2019 után – 2024-ben is lehetőséget biztosít a vajdasági és a kárpátaljai magyarság számára, hogy EU-n kívüli közösségként is legyen saját képviselőjük az Európai Parlamentben, megteremtve számukra a lehetőséget, hogy a legmagasabb szinten képviseljék a nemzeti kisebbségek ügyeit. Bocskor Andrea után Ferenc Viktória lehet az a személy, aki a jövőben a kárpátaljai magyarság hangja lesz az Európai Parlamentben.

Ferenc Viktória – aki több mint 10 éve a Nemzetpolitikai Államtitkárság háttérintézménye, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet (NPKI) munkatársa – számos, a kárpátaljai magyarságot érintő kutatás szerzője, így évek óta jól ismerjük egymást a nemzetpolitika területéről. A következő időszakot érintő felelősségteljes feladataihoz ezúton is sok sikert kívánunk!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában