Húsz-harmincezren látogatták a Szekszárdi Pünkösdi Fesztivált (videó)

Horváth Tamás énekes fellépésével zárult a Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál hétfőn, a késő esti órákban. Berlinger Attila, a fesztivált szervező Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy a múlt évi fesztiválhoz hasonló a látogatószám mintegy húsz-harmincezerre tehető.

Brunner Mónika

A fesztiválozókat négy napon át, egészen hétfő késő estig közel nyolcvan program várta (Fotó: Kiss ALbert)

Berlinger Attila ügyvezető igazgató lapunknak elmondta, hogy a korábbi évek jó hangulatát idézte fel az idei pünkösdi fesztivál mind a négy napja.

– Ilyenkor a szervező első és legfontosabb gondolata az, hogy az időjárás kegyes lesz-e hozzánk. Elmondható, hogy nagyon nagy szerencsénk volt, egy kisebb zápor mindössze pénteken délután zavarta meg rövid időre a fesztivál hangulatát, de azóta is csodálatos szép, szinte nyarat idéző időjárás várt bennünket – tette hozzá.

Berlinger Attila elmondta, hogy fesztivál már május tizenhatodikán csütörtökön megnyitotta kapuit Retkes Tamás kiállításával és a Szép Nyári Nap című Neoton musical dupla előadásával. Ezután a fesztiválozókat négy napon át, egészen hétfő késő estig közel nyolcvan program várta.

Sztárfellépők négy napon át

A Béla király téri szabadtéri színpadon sztárfellépők adtak koncertet, a Magna Cum Laude, Király Viktor, Szekeres Adrien, hétfőn pedig Horváth Tamás zárta a fesztivált.

Szerelmespárok összeölelkezve táncoltak Szekeres Adrien énekesnő előadásán vasárnap este. Az Artisjus - díjas énekesnő éteri hangjával, romantikus, érzelemdús dalaival, előadásmódjával még a kisebb gyerekeket is meghatotta, látható volt, ahogy a közönség soraiban a kisebbek is összeölelkeztek a dalok hatására. Szekeres Adrien a legnagyobb slágereit adta elő, például a Híd a folyón-t és a Futok a szívem után című dalait. Horváth Tamás hétfő esti koncertje lapzártánk után ért véget.

Berlinger Attila elmondta, hogy a pünkösdi fesztivál kísérő programja, a Szekszárdi Nyitott pincék az idei évben kicsit jobban magához vonzotta napközben a tömeget. Mint mondta, a hosszú évek tapasztalatai alapján, a fesztivál területén dolgozó kollégák értékeléseire támaszkodva úgy értékelték, hogy a múlt évhez hasonló létszámú fesztiválozó érkezett, mintegy húsz-harmincezren látogattak el a programokra. Egyelőre persze még nem állnak rendelkezésükre a pontos számadatok.

Most majd megkezdődik a bontás, a szerdai napon már, fokozatosan adják vissza az utcákat és tereket, összepakolják a Vidámparkot, elbontják a Béla király téri nagyszínpadot, a bódékat. Várhatóan szerda reggeltől már valamennyi lezárt úttest újra szabaddá válik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában