Közgyűlés Szekszárdon: javult a közbiztonság tavaly a városban

Havi rendes testületi ülést tartottak csütörtökön délelőtt a szekszárdi városházán. A közgyűlés tizenhat napirendi pontot nyílt ülésen, tizenötöt zárt ajtók mögött tárgyalt. A képviselők mások mellett egyhangúlag fogadták el azt a rendőrségi beszámolót is, amelyből kiderült, Szekszárdon javult tavaly a közbiztonság.

Bencze Péter

A megszokottnál gyorsabban szavaztak a képviselők az egyes napirendi pontokról a hét negyedik munkanapján. A legfontosabb döntések gyakorlatilag vita nélkül születtek meg a közgyűlés ülésén.

közgyűlés,képviselők
Fontos témákban tanácskozott a szekszárdi közgyűlés (Fotó: Mártonfai Dénes)

Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés a rendőrség beszámolóját

A Szekszárdi Rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységével kapcsolatban dr. Marcsek Sándor kapitányságvezető nyújtott be összesítőt. Ebből kiderült, hogy tavaly a város területén 767 bűnelkövetést regisztráltak, míg egy évvel korábban ez a szám 808 volt. Vagyis mintegy 5 százalék körüli a mérséklődés.

Még szembe tűnőbb a csökkenés a közterületen elkövetett bűncselekmények számában: míg 2022-ben 288 ilyen eset történt, addig tavaly már csak 210. A visszaesés itt meghaladja a 25 százalékot. Továbbra is gondot jelent viszont, hogy még mindig sokan ülnek volán mögé úgy, hogy előtte alkoholt fogyasztottak. Két évvel ezelőtt a személyi sérüléssel járó balesetek okozóinak 14,85 százaléka volt ittas. Tavaly „már csak" 9,17 százalék, de ez még mindig nagy számnak mondható.

Dr. Marcsek Sándor beszámolóját a közgyűlés tagjai egyhangúlag fogadták el.

Célba ért Máté Péter kezdeményezése

Csütörtökön eldőlt, a város veszi kezelésbe azt a 13 új parkolót, amelyeket a csatári városrészben létesítettek az ott épülő lakópark mellett. Ezt eredetileg Máté Péter, a Pénzügyi Bizottság elnöke, a körzet önkormányzati képviselőjelöltje kezdeményezte

Amint azt korábban megírtuk, a most városi kezelésbe került tizenhárom helyből kettőt mozgáskorlátozottak gépjárművei számára szánnak. Máté Péter szerint ez különösen fontos, lakossági fórumán is kifejezetten kérték a helyiek.

Újabb öt évig vezeti Häfner Adél a Wunderland Óvodát

A közgyűlés tagjai arról is döntöttek, támogatják azt, hogy Häfner Adél legyen a Wunderland Óvoda vezetője újabb öt évig. Az önkormányzatnak ezzel kapcsolatban mindössze egyetértési joga van, a döntés ugyanis az intézményt fenntartó Német Nemzetiségi Önkormányzat hatásköre. 

A képviselők viszont mindannyian úgy vélekedtek, hogy Häfner Adél magas szintű szakmai munkát végzett az elmúlt ciklusban, amit most meg is köszöntek neki, és sok sikert kívántak a szakembernek az óvoda további vezetéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában