Több ezer palacsinta fogyott az aparhanti fesztiválon (galéria)

Rengetegen vettek részt a II. Aparhanti Palacsinta Fesztivál szombati programjain. A jeles alkalomra közel háromezer palacsintát készítettek a szervezők, ami mind egy szálig el is fogyott. A kulináris élvezetek rajongói mellett persze a kultúra és a könnyed szórakozás szerelmesei sem panaszkodhattak.

Bencze Péter

Fergeteges hangulat, igényes szervezés, és finom ételek jellemezték a II. Aparhanti Palacsinta Fesztivált. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornel

A második alkalommal megrendezett Palacsinta Fesztiválon minden korosztály megtalálhatta a hozzá leginkább illő programot. A napot a Csurgó Zenekar gyerekkoncertje nyitotta, amelynek során már délelőtt fergeteges hangulatot varázsolt Siklósi Krisztián és csapata a gyerekek legnagyobb örömére.

Több ezer palacsinta fogyott 

Az időjárás is tökéletes volt. A finomabbnál finomabb palacsinták pedig két helyszínen készültek, a rendezvénytéren az önkormányzat sátránál, valamint az falu konyhájában. A finomságokból ízes, fahéjas, kakaós, nutellás is készült. Az igazi kuriózum pedig idén az Aparhanti Túró Rudis volt. A palacsinta készítő versenyt végül idén az Aparhanti Tűzoltó Egyesület tagjai nyerték.

De a húsimádók sem maradtak éhesek a rendezvényen. Főzőcskére is sor került ugyanis, amire több, mint egy tucatnyi csapat nevezett. A zsűri különdíjakkal ismerte el a legszebb tálalást és a legegyedibb csoportmegjelentést is. Előbbi elismerést a „Zsóka és Barátai” nevű csapat, míg utóbbit a „Senior Csapat” tagjai vihették haza.

A főzőverseny idei győztesei pedig a helyi Sárközi család tagjai lettek.

Dávid Tímea, Aparhant polgármestere – aki ismét elindul – a június 9-i polgármesterválasztáson azt mondta, minden várakozásukat felülmúlta a helyiek aktivitása.

Mindenki élvezte a programokat

A délelőtti programok során a Csurgó Zenekart követően a helyi óvodások is bemutatkoztak, majd délutántól egymást váltották a fellépők a színpadon. A programok sztárvendége, Szandi, este hét órától csinált fergeteges hangulatot. A magyar popdíva több számát is helyi fiatalokkal együtt adta elő.

A programokat este nyolc órától aztán a Retro Dj Masters nevű formáció, különleges, kongás ütemekkel tarkított dj showja zárta, egészen éjfélig.

A II. Aparhanti Palacsinta Fesztivál tehát ezúttal is fergeteges hangulatúra sikeredett. Így szinte biztos, hogy a tavaly útjára indított programsorozatnak egy év múlva is folytatása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában