Téli Róbertet választották Gyönkön polgármesternek

Gyönkön a Fidesz-KDNP színeiben induló Téli Róbertet választották a város polgármesterévé. Októbertől tölti majd be a tisztséget.

Mauthner Ilona

Gyönkön a Fidesz-KDNP színeiben induló Téli Róbertet választották a város új polgármesterévé, októbertől tölti majd be a tisztséget. Hárman versengtek a helyiek szavazatáért – a nyertesen kívül Salamon Ferenc és a jelenlegi polgármester, Szaka Gyula – mindketten független jelöltként indultak.

Téli Róbert - a Fidesz-KDNP színeiben induló jelölt -nyerte a gyönki polgármester választást
Téli Róbert - a Fidesz-KDNP színeiben induló jelölt - nyerte a gyönki polgármester-választást. Beküldött kép.

Többen is felkérték rá

Téli Róbert elmondta, sokan keresték meg az elmúlt hónapokban, hogy mérettesse meg magát polgármesterjelöltként. Gyönkön él a családjával, és eddig is több civil szervezetnek a munkájába kapcsolódott bele. Többek között az önkéntes tűzoltóság helyi újraszervezésében is vállalt szerepet. Egyébként a vármegyében adótanácsadóként, szaktanácsadóként, növényvédelmi és talajtani, vállalatgazdálkodási szakmérnökként és agrárgazdasági szakértőként ismerik, mint kiváló szakembert.

Jobbá tenni a települést

– Vasárnap este egy szűk kampánystábbal, támogató körrel vártuk az eredményeket. Még a kampány előtt összeállítottunk egy hat fős csapatot, akikkel közösen indultunk. Az említett hat képviselőjelöltből négy kapott bizalmat a helyiektől, de a megválasztott két másik képviselő is ugyanúgy gondolkodik, mint mi: jobbá szeretnénk tenni a települést – mondta a megválasztott polgármester. Számomra nagy öröm és elismerés, hogy a választások óta sok mosolygós emberrel találkozok az utcán – tette hozzá.

Párbeszéd és kölcsönös egyetértés

A kérdésre, hogy melyek lesznek majd a legfontosabb feladatai az új testületnek, Téli Róbert azt válaszolta, elsőként szeretnék feltérképezni a település helyzetét, majd a testülettel egyeztetve kialakítanak egy olyan stratégiát, mely már a teendőkről szól. Alapvető szempont, hogy a helyi civil szervezetekkel, alapítványokkal, intézményekkel folyamatos párbeszédet folytassanak, a teendőiket pedig kölcsönös egyetértéssel végezzék. Sajnos ez a város az utóbbi években nagyon el lett hanyagolva, így rengeteg a teendő – zárta szavait az új polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában